FAQ zzp'ers

Inschrijven zzp’er

Hoe werkt het inschrijven als zzp’er?

Je vult je voor- en achternaam, functie titel, geboortedatum en BIG-nummer in. Definitieve toelating op Interim GGZ vindt plaats na een handmatige check op je BIG-nummer (binnen maximaal 2 werkdagen).
Na goedkeuring (gemeld via een e-mail) kun je aan de slag met het vinden van voor jou passende zzp opdrachten!

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen na inschrijving als zzp’er

Mogelijk kwam de bevestigingsmail terecht in je spambox (zie daar). Als dit niet het geval is, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kan ik ondersteuning krijgen in het starten als zzp’er en/of bemiddeling voor een opdracht?

Mocht je ondersteuning willen bij het starten als zzp’er en/of bemiddeling voor een opdracht dan kun je dat kenbaar maken bij inschrijving of op een later moment door een bericht te sturen via de contactpagina.
Deze ondersteuning zal worden geboden door een derde partij: Intellect Transfer.

Kan ik me registreren zonder (nog) inschrijving bij de KvK?

Ja dat kan. Je wilt je bijvoorbeeld oriënteren op de mogelijkheden als zzp’er of je bent nog bezig met het verkrijgen van je specialisatie. Het is wel van belang dat je beschikt over een inschrijving bij de KvK op moment dat je daadwerkelijk een opdracht aangaat.

Kan ik me registreren zonder (nog) BIG-nummer of afgeronde specialisatie?

Wanneer je nog in opleiding bent tot psychiater, GZ- of klinisch psycholoog, Anios, psychotherapeut BIG, orthopedagoog-generalist of verpleegkundig specialist GGZ en je wilt je alvast inschrijven en oriënteren op een opdracht kun je dit aangeven in de inschrijfmodule. Wij zullen dan contact met je opnemen en je handmatig toevoegen aan de gewenste functietitel.

Ik woon in het buitenland, ik kan dus geen Nederlandse postcode opgeven.

Het opgeven van een Nederlandse postcode is binnen het platform verplicht. Kies in het voorkomende geval een Nederlandse postcode vlakbij de grens of kies voor een postcode vanuit een mogelijke overblijfplaats in Nederland. 

Wat zijn de kosten van inschrijven als zzp’er en het aangaan van een opdracht?

Het inschrijven als zzp’er en het reageren op opdrachten is geheel gratis. Ook voor de opdrachtgever is registreren en het plaatsen van opdrachten gratis.
Pas in het geval van een positieve match en je start op de opdracht betaalt de opdrachtgever een kleine vergoeding over jouw gewerkte uren aan Interim GGZ.

Welke opdrachten

Voor welke opdrachtgevers werkt Interim GGZ?

Interim GGZ biedt een platform voor freelance opdrachten binnen onder andere de GGZ, Jeugd GGZ en ambulante jeugdhulp, psychologenpraktijken, verslavingszorg, forensische psychiatrie, eetstoornissen, LVB, online behandeling, transculturele psychiatrie, SOLK/ somatoforme stoornissen, doven en slechthorenden (hoor problematiek), werknemerszorg, revalidatiezorg, medische expertises binnen huisartspraktijken en psychologenpraktijken, verstandelijk gehandicaptenzorg, antroposofische zorg en medische psychologie.

Vind ik op Interim GGZ alleen freelance opdrachten of ook vaste banen?

Op het platform vind je alleen freelance opdrachten. Heb je interesse in een vast dienstverband bij een opdrachtgever? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Staan er op Interim GGZ ook opdrachten van bemiddelingsbureaus?

Op Interim GGZ staan alleen opdrachten van directe opdrachtgevers; geen opdrachten van bemiddelingsbureaus / intermediairs.

Kan een opdrachtgever mij rechtstreeks benaderen?

Nee, niet initieel. Op het platform kun je freelance opdrachten vinden die matchen met je voorkeuren. Je beslist zelf of je wel of niet op deze opdracht wil reageren. Pas wanneer je reageert op een opdracht is het mogelijk voor de opdrachtgever met je in contact te treden.

Reageren op een opdracht

Hoe worden de zoekresultaten getoond?

Zoekresultaten worden hiërarchisch getoond op reisafstand en op basis van de voorkeuren die je invulde bij de zoekopdracht. 

Ik heb gereageerd op een opdracht, wanneer kan ik reactie ontvangen van de opdrachtgever?

Het is de bedoeling dat de opdrachtgever snel een reactie geeft wanneer je als zzp’er je interesse in een opdracht kenbaar maakt.
Soms echter wacht de opdrachtgever af om meer reacties te ontvangen. Aarzel dan uiteraard niet een herhaald bericht te sturen.
Mocht je vinden dat een reactie onredelijk lang uitblijft, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ik zie geen opdrachten verschijnen die matchen met mijn voorkeuren.

Interim GGZ, gestart in oktober 2021 doet er alles aan om opdrachtgevers actief te benaderen om gratis freelance opdrachten te plaatsen op het platform. Naar verwachting zal de kans op een passende opdracht toenemen in de tijd.
Mogelijk dat je op dit moment nog geen opdrachten ziet die matchen met je voorkeuren; wanneer dit wel het geval is zul je een notificatie hiervan ontvangen.

Is mijn profiel zichtbaar voor de opdrachtgever als ik reageer op een opdracht?

Op moment dat je een bericht stuurt (je interesse kenbaar maakt voor een specifieke opdracht) zullen je initialen voor de opdrachtgever zichtbaar zijn.
Je beslist zelf of en op welk moment je je naam en verdere gegevens aan de opdrachtgever vermeldt.

Welke contractuele verplichtingen heb ik als ik de opdracht ga doen?

Zowel opdrachtgever als zzp’er is verplicht om een match die voortvloeit uit het gebruik van Interim GGZ te allen tijde aan Interim GGZ te melden.
Tevens geldt de verplichting om een urenverantwoording via het platform in te vullen en te laten accorderen door de opdrachtgever.
Op basis van deze geaccordeerde uren zal Interim GGZ haar opslag kunnen rekenen jegens de opdrachtgever.
Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze Algemene Voorwaarden.

Hoe werkt de urenverantwoording?

Aan elk contract hangt een urenverantwoording (Excel module) waar je je gewerkte uren in die maand kunt invoeren (deze worden automatisch opgeteld). Opdrachtgever accordeert vervolgens je urenverantwoording; het platform zal daarvan een notificatie ontvangen.

Hoe verloopt de facturatie?

Als zzp’er factureer je zelf rechtstreeks aan de opdrachtgever je gewerkte uren. Deze uren zijn vrijgesteld van BTW, mits het gezondheidskundige diensten betreft.
Interim GGZ factureert op zijn beurt een opslag over de door jou gewerkte uren aan de opdrachtgever (exclusief BTW).

Account

Ik wil even geen notificaties ontvangen

Ga naar "Instellingen" in je account. Hier kun je de notificaties aanpassen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Je account kun je zelf verwijderen door naar instellingen te gaan en dan naar ‘account wijzigen’ > "Profiel verwijderen"..
LET OP: Nadat je je profiel definitief hebt verwijderd gaan al je gegevens op Interim GGZ verloren. Dit is niet te herstellen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Je kan je wachtwoord wijzigen door naar instellingen te gaan en dan naar ‘account wijzigen’. Hier kun je je persoonlijke gegevens aanpassen.